حفظ تمرکز و توجه مخاطبان هنگام همهمه و شلوغی در سالن سخنرانی
داستان سخنرانی، داستان پرماجرا و عجیبی است! تمام روزهای قبل از اجرایی شدن سخنرانی و تک تک لحظات اجرای سخنرانی تمام تلاشمان را میکنیم تا حداقل یک مخاطب لب به سخن بگشاید و این وسط گفتگویی هر چند مختصر و حتی بینتیجه شکل بگیرد؛ غافل از این که وقتی تعداد زیادی از مخاطبان با هم شروع به صحبت و سوال پرسیدن میکنند انگار فرمان سخنرانی از دستمان رها شده است و دیگر قادر به کنترل جلسه نیستیم! مشکل بعدی زمانی شروع میشود که به اندازه تمام افرادی که به سخنرانی ما توجه میکنند، افرادی وجود دارند که سعی دارند در بیتفاوتترین حالت ممکن به سر ببرند و با استفاده از موبایل یا وسایل مشابه، به سخنران نشان دهند که تنها در حال تحمل فضای سخنرانی هستند و هیچ تمایلی به گوش دادن ندارند! در چنین شرایطی چه به صورت فیزیکی و چه به صورت روانی شلوغی، همهمه و بینظمی در سالن سخنرانی و ذهن سخنران ایجاد میشود که از هر جهت آزاردهنده است. به همین دلیل است که سخنرانان در کنار هزار و یک نکته و ترفندی که در سخنرانی ممکن است حائز اهمیت باشند به دنبال راهی برای حفظ تمرکز و توجه مخاطبان هنگام همهمه و شلوغی در سالن سخنرانی هستند.
این حالت شلوغی و همهمه روی همه کسانی که در سخنرانی شرکت کردهاند تاثیر میگذارد. حتی کسانی که سعی داشتهاند به شما توجه نکنند، وقتی به آنها مینگرید به چشمان شما نگاه نکنند و بیتفاوت نسبت به تلاش شما برای به وادار کردن مخاطبان به تعامل، کارشان را ادامه دهند. در حالت دیگر ممکن است شما قربانی وضعیت شلوغی ناخواستهای شوید که در سالن سخنرانی رخ داده است و رفت و آمدهای موجود باعث صحبت و همهمه شده است. در چنین موقعیتی باز هم همه چیز یکسان است و شما باید به فکر راهی برای متمرکز کردن و جلب توجه مخاطبان به شکلی که اول سخنرانی توجه میکردند باشید.
ما در دانشگاه زندگی بر اساس تجربیات شخصی و منابع معتبر سخنرانی و فن بیان راهکار مناسبی برای رفع این مشکل داریم. کافی است تا پایان همراه ما بمانید.
حفظ تمرکز و توجه مخاطبان هنگام همهمه و شلوغی در سالن سخنرانی
به طور معمول نشستن به صورت غیرفعال و انجام دادن کاری به عنوان فعالیت دوم در حالی که در یک سخنرانی حضور داریم مصداق بارز عدم توجه و تمرکز است. حتما در دانشگاه این تجربه را داشتهاید و سعی داشتهاید زمان را با انجام کارهای دیگری سپری کنید. تنها راه متمرکز شدن در چنین شرایطی آن است که خودمان را ملزم به انجام کاری مرتبط با بحث کنیم. مثلا به یادداشتبرداری بپردازیم.
افراد چه طور روی یک چیز تمرکز میکنند؟
به طور کلی ذهن بسته به علاقه، گرایش افراد و حس کنجکاوی میتواند روی یک موضوع یا حتی چند موضوع متمرکز شود. اما در سخنرانی به دلیل طولانی بودن یا ادامهدار بودن بحث، هر لحظه امکان منحرف شدن حواس وجود دارد. به همین دلیل است که تنها راه تمرکز کردن به صورت قطعی روی یک موضوع یا بحث را نوشتن به صورت همزمان میدانند. حتی بدخط نوشتن اما یادداشتبرداری از مطالب به افراد کمک میکند و مانع از آن میشود تا ذهن فرد از جلسه سخنرانی به دنیای خیال پرواز کند!
طبق مطالعات انجام شده همیشه انجام یک فعالیت ثانویه به معنای حواسپرتی نیست؛ مثل همین نوشتن که به عنوان فعالیت ثانویه میتواند مفید واقع شود. این نوشتن اکنون با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته میتواند در لپتاپ، داخل گوشی و تبلت انجام شود و بنابراین به عنوان یک سخنران و در مسیر حفظ تمرکز و توجه مخاطبان هنگام همهمه و شلوغی در سالن سخنرانی باید بدانید که مشغول شدن با موبایل همیشه به منزله بیتوجهی به شما نیست!
برای خواندن مقالات فن بیان اینجا را کلیک کنید
www.daneshgahezendegi.com را کلیک کنید