برترین تکنیک های تربیت کودکان که هر پدر و مادری باید بداند
اگر جز والدینی هستید که یک فرزند یا بیشتر دارید، باید توجه کنید که مسائل تربیت هر یک از آنها، ممکن است متفاوت باشد. یعنی یک روش برای همه فرزندان جواب نمیدهد و این موضوع در نهایت باعث میشود که والدین ناامید شوند از تلاش دست بکشند. اینکه بیش از یک سوم والدین فکر میکنند روشهای آنها برای تربیت کودکان موثر و کاربردی نیست، موضوع عجیبی به شمار نمیرود. (این نتیجه از تحقیقی شامل 2.134 پدر و مادر با فرزندانی در سنین 2 الی 11 سال به دست آمده)
با این حال، متخصصان کودک میگویند که تکنیکهای خاصی برای تربیت کودکان وجود دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم. همراه دانشگاه زندگی باشید.
تداوم، کلید اصلی ماجراست
از آنجا که همه افراد، نحوه تربیت متفاوتی را به کار میگیرند، نمیتوان گفت که تداوم در رفتارهای تربیتی باید همیشه وجود داشته باشد. البته باید گفت که کلید اصلی برای رسیدن به هدفها، تداوم در اعمال و تلاش است. ممکن است تغییر مسائل، برای کودکان دشوار باشد و آنها را سردرگم کند. تداوم برای قابل پیشبینی بودن اعمال، ضروری به نظر میرسد. بنابراین کودکان هر گاه کاری را انجام میدهند، میتوانند واکنش و رفتار والدین خود را در موقعیتهای مختلف، پیشبینی کنند. مثلاً میدانند که یک کار بد، پاسخ و واکنش خاصی خواهد داشت.
به دنبال یافتن «دلیل» رفتار ناپسند باشید
هنگامی که فرزندتان یک لیوان پُر را روی فرش میریزد، باید یک نتیجه تربیتی برای او در نظر بگیرید. اما اگر بتوانید به جای یک واکنش ساده، به دنبال «دلیل» کار بگردید، احتمالاً سریعتر به مشکل فرزند خود پی میبرید. مثلاً اگر او لیوان را به خاطر کثیف بودن پرت کرده، باید یک رفتار تربیتی خاص نشان دهید اما اگر لیوان را فقط بخاطر دوست نداشتن شیر درون آن پرت کرده، لازم است که روش دیگری برای تربیت او اتخاذ کنید. شاید او به خاطر موضوعی دیگر ناراحت است و قصد دارد نارحتی خود را با چنین کاری نشان دهد. با توجه به این موضوعات و فهمیدن دلیل اصلی کار، میتوانید از روشهای بهتری برای تربیت کودک یا صحبت با او، استفاده کنید.
از دعوا بر سر قدرت بپرهیزید
سعی کنید نبرد و نزاعهایتان را به دقت انتخاب کنید، زیرا زمانی که یک نبرد را انتخاب کردید، فرد بزرگسال (پدر یا مادر) باید در آن پیروز شوند. فقط به مشکلاتی بپردازید که واقعاً اهمیت دارند (مثلا مواردی که به امنیت و سلامتی مربوط هستند) و از موارد کماهمیت چشمپوشی کنید. اگر ممکن است انتخابهای دیگری به فرزندتان بدهید و در عین حال، محدودیتهایی اعمال کنید. توجه کنید که والدین نباید در مقابل فرزندان ضعف نشان دهند و اگر او کار اشتباهی کرد از جمله «این دفعه اشکالی ندارد» استفاده نکنید، زیرا بچه به این نتیجه میرسد که هر بار ممکن است والدین نظر خودشان را تغییر دهند و دوباره مرتکب همان خطا میشود.
بر روی رفتارهای خوب تاکید کنید و به تحسین آن بپردازید
اگر رفتارهای کودک آسیبزا نیستند، یک راه برای تربیت او، تحسین کردن کارهای خوب و جایزه دادن به آن به وسیله بغل کردن یا انجام کاری ویژه (مثلاً رفتن به پارک) است. از طرفی باید برخی رفتارهای بد را نادیده بگیرید و فقط به رفتارهای مثبت، واکنش مناسب نشان دهید. بدین ترتیب کودک میفهمد که با انجام کار خوب، جایزه میگیرد و با انجام کار بد، هیچ چیزی گیرش نمیآید
محصول فن بیان را اینجا تهیه کنید