سه تمرین ذهنی که شما را از نظر روانی ورزیدهتر میکند
اگر میخواهید زورتان آن قدر زیاد شود که بتوانید وزنه سنگین بلند کنید به نیروی بدنی بیشتری نیاز دارید قوای عضلات بدنتان زیاد شود. برای این که احتمالا هر رشته ورزشی را احتمال کنید و هر تکنیکی را به کار ببرید تا به تناسب و آمادگی جسمانی برسید. اما آیا میدانستید عضلات دیگری هم در بدن وجود دارند و آن عضلات روان شما هستند که شدیدا به تمرین ذهنی نیاز دارند؟
خیلی از چالشهایی که در زندگی پیش روی ما قرار میگیرند به جای آمادگی جسمانی به آمادگی روانی نیاز دارند. مشغله زیاد اغلب مردم در جامعه کنونی، فشارهای روانی که موضوعات اجتماعی و اقتصادی وارد میکنند و خلاصه پیش نرفتن اوضاع مطابق با آن چیزی که انتظارش را داشتیم همه و همه دست به دست هم میدهند تا این که فرد از نظر روانی متزلزل میشود.در چنین شرایطی لزوم بهرهوری از تمرین ذهنی بیش از پیش احساس میشود.
ذهن سالم محصول یکپارچگی است که عناصر مختلف سیستم مانند کارکرد مغز و روابط شما با دیگران را به همدیگر متصل میکند. برای رسیدن به سلامتی روان مطلوب، ما باید عضلات روابط اجتماعی و همچنین مغزمان را با چند تمرین ساده به صورت روزانه قویتر کنیم. تمریناتی که امروز در دانشگاه زندگی گام به گام با آنها آشنا خواهید شد.
سه تمرین ذهنی که شما را از نظر روانی ورزیدهتر میکند
تجربیاتی مثل پیروزی بر یک مریضی نگرانکننده، به هم خوردن یک رابطه طولانیمدت و عمیق، مورد خیانت قرار گرفتن و یا سواستفادههای مالی، از دست دادن یا به دست آوردن شغل، از دست دادن عزیزترین افراد در طول عمرمان، ماموریتهای مختلفی که در طول زندگی به ما محول میشوند و …همه این موارد تجربه اثرگذار و مهمی هستند که بخشهای مختلف زندگی ما را به طور عمیقی متحول میکنند. بعد از این اتفاقات ذهن ما به بازیابی نیاز دارد تا بتواند دوباره سرپا شود. چه بهتر که از قبل آمادگی کافی را با چند تمرین ذهنی برای مواجه شدن با این شرایط در خود ایجاد کرده باشیم:
چارچوب افکار منفی را در سرتان عوض کنید
اگر همیشه این تفکر منفی شما را دنبال میکند که ” این طور نمیشود”، “نمیتوانم” و … سعی کنید چارچوب آنها را تغییر دهید. مثلا به جای این افکار با خودتان بگویید ” اگر سخت تلاش کنم میتوانم این کار را انجام دهم”.
این درست است که همه ما روزهای تلخ و تجربههای اثرگذار در بخشهای مختلف زندگی داریم که باعث میشوند منفی فکر کنیم؛ اما مدیریت روزهای سخت میتواند به واسطه بار افکار مثبتی که با تمرین ذهنی در روزهای طبیعی در ذهنتان انباشته بودید آسانتر شود.
برای جز به جز روزتان هدفسازی کنید
آرزو کردن و تعیین هدف برای همه کار ساده و راحتی به نظر میرسد؛ اما وقتی که اهداف دستنیافتنی و آرزوها دور و دراز باشند منجر به ناامیدی میشوند. به نظر میرسد که پیشبرد اهداف ما به هدفسازی جزئیتری نیاز دارد که راحتتر بتوانیم از پس مدیریت و عملی کردن آنها برآییم.
یک تمرین ذهنی ساده برای مبارزه با بار ناامیدی ناشی از عدم موفقیت در انجام کارها میتواند تعیین جزئی اهداف باشد. مثلا امروز هدفتان رفتن به بانک و افتتاح یک حساب جدید بانکی باشد و بلافاصله بعد از انجام آن خودتان را از این نظر پیروز بدانید.
خودتان شرایط را برای موفق شدن تسهیل کنید
شاید کمی ظالمانه باشد اگر قرار باشد خودمان را ملزم به اطاعت از این وسوسه درونی کنیم که هر روز باید شادتر از روز دیگر زیست! به هر حال محیط اطراف ما متغیر است و حفظ این حالت روز به روز ممکن است متفاوت باشد. بنابراین اگر قرار باشد همیشه طبق شرایط رفتار کنیم هیچ چیزی به
ادامه مطلب را در مسیر زندگی دنبال کنید
سایت دانشگاه زندگی شما را راهنمایی می کند