چگونه با کودک خود صحبت کنیم؟
روشی که ما برای صحبت کردن با فرزندانمان انتخاب می کنیم تاثیر بسیار زیادی روی” گوش دادن” او به صحبت های ما می گذارد. همچنین درست صحبت کردن تاثیر زیادی روی” یادگیری” فرزندمان دارد. ما مدام برای بچه هایمان مدل سازی می کنیم که چگونه عمل و رفتار کنند. روشی که ما برای صحبت کردن با کودک به کار می بریم به کودک نشان می دهد که چگونه باید با دیگران صحبت کند. پس بسیار مهم است که چگونه با کودک خود صحبت کنیم؟
چگونه با کودک خود صحبت کنیم
به طور کلی پدر و مادرها با سه روش مختلف با بچه های خود ارتباط برقرار می کنند. روش اول “روش تهاجمی“است. در این روش پدر و مادر ها زیاد سر فرزندانشان فریاد می کشند و از کلمات مخرب و نحقیر کننده استفاده می کنند. کودکانشان هم با روش های مختلف پاسخ می دهند. مثلا: دائم احساس ترس میکنند، فریاد می کشند و یا دستورات پدر و مادر را نادیده میگیرند.
روش دومی که معمولا دیده می شود روش” کنش پذیر“ است. این نوع پدر و مادرها به شکل نرمی با کودک برخورد میکنند. همچنین محتاطانه تر از کلمات استفاده می کنند. تن صدای این والدین به طوری است که کودک همیشه راه فراری برای رفتار های غلط خود می بیند. برخورد این پدر مادر ها تا حدی بی حس و حال است که کودک خیلی جاها به قول معروف “شورش” را در می آورد.
در نهایت راه سوم که والدین می توانند از آن برای ارتباط برقرار کردن با بچه های خود استفاده کنند “روش قاطعانه“ است. این روش موثر ترین راه برای برقراری ارتباط با بچه ها در تمامی سطوح است. یک راه قاطعانه برای برقراری ارتباط راهی ثابت,سازگار، روشن، مثبت، گرم و با اعتماد به نفس است. “روش قاطعانه ” یک مهارت واقعی است که به کودک نشان می دهد که مادر و پدر می دانند چه خبر است ,پس او باید به حرفشان گوش دهد.
در این مقاله چند روش خوب برای بهبود مهارت صحبت کردن با فرزند را به شما پیشنهاد میکنیم.
چگونه با کودک خود صحبت کنیم؟
برقراری ارتباط قبل از رفتن سر اصل مطلب
قبل از دادن جهت به فرزند خود ، باید سطح تماس چشمی با فرزندتان را بالا ببرید. به او بیآموزد که چگونه تمرکز کند. مثلا: “ملیکا، من و نگاه کن” , “نیکان، به من گوش بده”. هنگام گوش دادن به کودک از زبان بدن خود کمک بگیرید. شما قرار است با این روش با کودک ارتباط برقرار کنید پس مطمئن شوید تماس چشمی تان آنقدر شدید نباشد که کودک احساس کند که قرار است کنترل شود.
از نام فرزند خود استفاده کنید
بردن نام هر شخص باعث می شود آن شخص به شما توجه کند. بچه ها هم از این قاعده مستثنی نیستند. به علاوه بردن نامشان کمک می کند تا قبل از شنیدن صحبت هایتان به شما توجه کنند. به عنوان مثال “کارن، نیم ساعت دیگه وقت خوابه”. کودکان خردسال اغلب در یک زمان تنها می تواند تنها روی یک چیز تمرکز کنند. پس اول نام کودک خود را صدا کنید, سپس وقتی مطمئن شدید توجه اش را جلب کرده اید حرفتان را بزنید. به عنوان مثال “هلیا”,(صبر کنید تا نگاهش را از روی عروسکش بردارد و به شما نگاه کند) ناهار تا ده دقیقه دیگر حاضره “.
آیا مسیر زندگی خود را شناخته اید؟
اگر نه، اینجا را کلیک کنید