4 راه اثباتشده برای ارتقای سلامت عاطفی و افزایش رضایت در زندگی
مدتی است که مفهوم بهداشت روان در کشور ما بیش از پیش مطرح شده و کارشناسان همواره به دنبال راههایی برای بهبود سلامت هیجانی و روانشناختی مردم هستند. البته این نگرانی چندان هم بیمورد نبود. با افزایش شهرنشینی در دو دهه اخیر و مشکلات اقتصادی و اجتماعی که به دنبال آن پدید آمد سلامت عاطفی افراد نیز تحت شعاع قرار گرفت. واقعیت این است که تعریف سلامت عاطفی در یک جمله دشوار است؛ اما اگر بخواهیم تنها به چند کلمه برای توصیف این مفهوم گسترده بسنده کنیم احتمالا باید آن را عاملی برای غلبه بر استرس و تلاطم درونی در نظر گرفت که کیفیت ساخت روابط و غلبه بر چالشهای زندگی را تعیین میکند.
افرادی که سلامت عاطفی دارند رفتارهای کنترلشده و بهتری دارند و در نهایت مثبتاندیشی آنها را به سمت جلو هدایت میکند. با این مقدمه به مرور چند راه اثباتشده برای ارتقای سلامت عاطفی و افزایش رضایت در زندگی میپردازیم که آگاهی از آنها برای هر کسی ضروری به نظر میرسد.
4 راه اثباتشده برای ارتقای سلامت عاطفی و افزایش رضایت در زندگی
نکات زیادی برای یادگیری درباره عواطف بشری و راههای بهبود رفاه عاطفی وجود دارد:
بهبود سبک زندگی و جلوگیری از مسموم شدن ذهن
مشابه با خودرویی که بدون سوخت مناسب بازدهی خوبی ندارد، انسان به چند فاکتور متنوع برای بهبود معیشت خود وابستگی دارد. غذای سالم، ورزش و خواب کافی سه اصلی هستند که از مسموم شدن ذهن با افکار فاسد جلوگیری میکنند. اگر در تغییر سبک زندگیتان با مشکل رو به رو شدید و ترک عادات همیشگی برایتان دشوار بود همه چیز را به صورت تدریجی و آرام شروع کنید. این ترفند ممکن است برای ترک برخی عادات جوابگو نباشد؛ در عوض میتوانید فقط یک بار تاثیر آنها را ارزیابی کنید تا در نهایت خودتان برای بهبود بهداشت و سلامت عاطفی خود دست به کار شوید. مثلا یک شب بدون نگاه کردن به صفحه گوشی بخوابید، بعد از شام کمی پیادهروی کنید و وقتی احساس خستگی میکنید حداقل برای 5 دقیقه بخوابید و سپس تاثیرات شگفتآور آن را در ادامه روز احساس کنید!
افزایش دانش و کشف تفاوت بین احساسات و افکارتان
درباره افکار و احساسات و تمایز بین آنها چه میدانید؟ میدانستید که این احساسات ما هستند که تحریک اولیه را برای انجام یک کار در ما به وجود میآورند؟ میدانستید حس خجالت رایجترین حس مشترک بین انسانها است که همه از آن رنج میبرند؟ میدانستید مغز ما در شبانه روز بارها و بارها به ترمیم آسیبهای عصبی میپردازند که در اثر فشارهای روحی یا روحی – جسمی بدان وارد شده است؟
مقالات روانشناسی خانواده را اینجا بخوانید
دانشگاه زندگی همراه همیشگی شماست