تک فرزندی چه مزایا و معایبی دارد؟
فرقی نمیکند چه تعداد تحقیق درباره معایب تک فرزندی منتشر شود، در نهایت خانوادههایی هستند که تنها به یک فرزند بسنده میکنند. برخی والدین دوست دارند فرزندان بیشتری داشته باشند اما از این موضوع مطمئن نیستند. در ادامه اطلاعاتی درباره موضوع تک فرزندی در اختیار شما قرار میدهیم و باورها و مسائل مختلف را به صورت «صحیح» و «غلط» بررسی میکنیم. در ادامه همراه دانشگاه زندگی باشید.
در این مطلب؛ 8 سوال و باور درباره تک فرزندی مطرح و به آنها پاسخ داده میشود:
1 – به این دلیل که تک فرزندان ، هیچ خواهر و برادری ندارند، احتمالاً افرادی خود خواه میشوند.
غلط. تقریباً هر بچهای در زمانهای خاصی فکر میکند اهمیتی بسیار زیادی در این دنیا دارد و همه چیز برای او مهیا شده است. معنی صحیح خودخواهی این است «فقط به خودتان فکر کنید و دیگران را نادیده بگیرید» در کل میتوان گفت بچهای که نمیتواند دیدگاه دیگران را بپذیرد، خود خواه است. در برههای از زندگی، انرژی به پایینتر حد میرسد، هورمونها دچار تغییرات میشوند یا از نظر فیزیکی دچار مشکلاتی میشویم و ممکن است به نحوی رفتار کنیم که خودخواهانه به نظر برسد. در دوران نوجوانی، همه والدین میتوانند انتظار داشته باشند که چنین رفتارهایی را از سوی فرزندشان شاهد باشند.
2 – تک فرزند، پرخاشگر و حسود میشود
غلط. افراد حسود و پرخاشگر نوع جدیدی از افراد نیستند و در گذشته هم وجود داشتهاند. در سال 1986، روانشناسی به نام استنلی هال (اولین رئیس جامعه روانشناسی آمریکا) اعلام کرد که فقط کودکان چنین ویژگیهای دارند و نتیجه گرفت: «تک فرزند بودن، چیزی مثل یک بیماری است.» متاسفانه این باور در جامعه ماندگار شد و نسل به نسل آن را تکرار کردند و اکنون بسیاری از افراد آن را میپذیرند. در حالیکه این نتیجهگیری غلط است.
3 – اغلب تک فرزندان، نسب به افرادی که خواهر و برادر دارند، مستقلتر هستند
صحیح. این موضوع درست است چراکه تک فرزندان، بخاطر راهنماییهای والدین و عدم وابستگی به خواهر و برادر، معمولاً حس استقلال بیشتری دارند. این موضوع توسط تحقیقات فراوان در این زمینه، به اثبات رسیده است و میتوان گفت که این بچهها، در آینده مستقلتر خواهند بود و میتوانند آینده خود را بسازند.
4 – تک فرزندان کمتر از بچههای دارای خانواده پرجمعیت، قدرت پذیرفتن دارند
غلط. خواهران و برادرانی از سه کشور ایالات متحده آمریکا، آلمان و انگلستان در یک تحقیق، مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس این تحقیقات مشخص شد که ترتیب به دنیا آمدن، تاثیری طولانی در ویژگیهای شخصیتی افراد ندارد. به نظر میرسد که ترتیب به دنیا آمدن در خانوادههای پرجمعیت، از نظر ثبات احساسی و خلاقیت تفاوت چندانی ندارند.
5 – تک فرزندان نسبت به بچههای دارای خواهر و برادر، قوه تخیل بیشتری دارند
غلط. بسیاری از افراد فکر میکنند، تک فرزندان بخاطر داشتن اوقات تنهایی بیشتر، از تخیلات خود استفاده میکنند و دوستانی خیالی (غیرواقعی) برای خود میسازند. اما یک متخصص در این زمینه میگوید که داشتن دوستان خیالی، بخشی از توسعه ذهنی طبیعی و سالم فرد است.
ماریوری تیلور، پروفسور روانشناسی در دانشگاه اورگان و نویسنده کتاب Imaginary Companions and the Children Who Create Them (همراهان خیالی و بچههایی که آنها را میسازند)، بچههای پیش دبستانی تا قبل از 7 سالگی را مورد بررسی قرار داد و متوجه شد که حدود 65 درصد از آنها، برای خودشان دوستانی خیالی داشتهاند. پروفسور تیلور همچنین درباره دیدگاه تک فرزندان و بچههای اول خانواده گفت: «موضوع ساختن دوستان خیالی، چیزی نیست که فقط در بچههای اول یا تک فرزندان دیده شود.»
مسیر زندگی درست را اینجا تعیین کنید
دانشگاه زندگی با شماست